Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Home » Natuurlijk gebrouwen sojasaus

Natuurlijk gebrouwen sojasaus

Bent u op zoek naar een hoogwaardige sojasaus die zowel smaakvol als duurzaam is? Bij de productie van onze natuurlijk gebrouwen sojasaus maken we gebruik van duurzame soja die volgens de RTRS CoC standard ingekocht en verwerkt wordt. Daarmee is onze sojasaus uitermate geschikt voor food professionals die streven naar perfectie en duurzaamheid.

Als food professional begrijpt u het belang van ingrediënten van topkwaliteit. Met onze sojasaus geeft u uw producten en/of gerechten een diepe ronde smaak en draagt u tevens bij aan een duurzame toekomst.

Consistentie

Wij begrijpen het belang van een consistente kwaliteit als geen ander.
Al onze sojasauzen worden daarom uitgebreid getest op aroma’s, smaak en kleur.

Zesty natuurlijk gebrouwen sojasaus
RTRS CoC gecertificeerde sojabonen

Zesty is RTRS CoC gecertificeerd

Zesty is RTRS Chain of Custody gecertificeerd. Daarbij werken we volgens de strikte RTRS Chain of Custody Standard (CoC) richtlijnen. Deze CoC standard garandeert een gedegen traceability systeem voor de duurzame soja die gebruikt wordt in onze sojasaus en die afkomstig is van gecertificeerde bronnen. De RTRS gecertificeerde soja is op een verantwoorde manier geteeld, zonder ontbossing en met respect voor lokale gemeenschappen.

Nieuwe EU-wetgeving
Vanaf 01/01/2025 gaat er een nieuwe EU-wetgeving van start tegen ontbossing. Bedrijven worden dan verantwoordelijk voor het voldoen aan wet- en regelgeving en het voorkomen van ontbossing in hun waardeketen.
Wij zijn er klaar voor. U ook? Door te kiezen voor onze natuurlijk gebrouwen sojasaus draagt u bij aan een betere wereld. U ondersteunt diverse duurzame landbouwpraktijken en helpt ontbossing te voorkomen.

Culinaire toepassingen van sojasaus

Zesty biedt uitsluitend natuurlijk gebrouwen sojasaus. Het natuurlijk brouwproces en de factor tijd creëren de vorming van aminozuren en daarmee een diep aromatische sojasaus, vol natuurlijke umami. Door de krachtige aroma’s ontstaat er een ronde diepere smaak als eindresultaat.

Sojasaus is een onmisbare smaakmaker in een breed scala aan voedingsmiddelen en biedt talloze voordelen voor uw productieproces:

Marinades: Voeg diepte en complexiteit toe aan marinades en sauzen met de rijke umami smaak van sojasaus. Perfect voor vlees-, vis- en groentegerechten. De perfecte balans tussen zoet, zout, bitter, zuur en hartig.

Snacks en confectie: Geef uw snacks, zoals chips en noten, een unieke twist door sojasaus toe te voegen voor een hartige smaakexplosie.

Kant-en-klaarmaaltijden: Verhoog de aantrekkingskracht van uw kant-en-klaarmaaltijden met een vleugje sojasaus, die de smaken van de verschillende ingrediënten harmonieus samenbrengt.

Gefermenteerde producten: Gebruik sojasaus in de productie van gefermenteerde voedingsmiddelen om de smaak en houdbaarheid te verbeteren.

Toepassing sojasaus teriyaki
salt

Sojasaus als natuurlijke smaakversterker

Dagelijks krijgen we nog gemiddeld 2 keer het limiet van 5g aan zout binnen door verborgen zout in voorbewerkte producten wat nadelige gezondheidsgevolgen heeft.
Er zijn tal van initiatieven om het zoutgehalte in eindproducten te verminderen, zoals het Het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP). Maar de levensmiddelenindustrie staat hierbij voor een uitdaging, want zout geeft smaak en minder zout betekent dus ook automatisch minder smaakbeleving. Of toch niet?

Onze natuurlijk gebrouwen sojasaus is zeer rond van smaak, alle 5 basissmaken, zout, zoet, zuur, bitter en Umami (hartig) zijn perfect in balans en zorgen voor een krachtige en gebalanceerde smaak. Hierdoor is er minder zout nodig in een product of gerecht om tot dezelfde smaakacceptatie te komen.
Er kan daardoor met natuurlijk gebrouwen sojasaus een zoutreductie tussen de 19% en 50% worden bereikt (afhankelijk van de toepassing in salades, soepen, sauzen en vlees) zonder verlies in smaakbeleving.

Voor een nog grotere zoutreductie bieden wij een 42% less sodium sojasaus aan. 42% Minder zout en even rijk in smaak.

Natuurlijke fermentatie van sojasaus

Natuurlijk gebrouwen sojasaus is gemaakt van NON-GMO grondstoffen (tarwe en sojabonen) die op natuurlijke wijze worden gefermenteerd. Gedurende het natuurlijke rijpingsproces van minimaal 6 maanden ontstaan complexe smaken en aroma’s (Umami). Een natuurlijk brouwproces geeft wat ons betreft het beste resultaat. Het resulteert in een sojasaus die ideaal is als zoutvervanger en smaakmaker in diverse eindproducten.

IP non-gmo soja

De grondstoffen in onze sojasaus zijn natuurlijk gefermenteerd, hierdoor is het niet mogelijk om te herleiden of er gebruik is gemaakt van NON-GMO grondstoffen. Zesty kiest er daarom voor om alle grondstoffen op IP (Identity Preserved) basis te selecteren, zodat de GMO status van het gebruikte gewas gewaarborgd is.

Sojasaus assortiment Zesty

Japanse stijl sojasaus

Fermentatietijd 6 maanden voor een dieper en rijker aroma.

Sojasaus - Non preservative

Helder frisse sojasaus met fruitige tint met zachte umami smaak. Ideaal als smaakmaker in sauzen of gerechten.

Ingrediënten:
Water, soja, tarwe, zout

Eigenschappen:
Heldere smaak, fruitig, karamel, lange nasmaak.

Verpakking:
Flexitank 23.000 kg / IBC 1000L / Bag in box 18L / Kan 10L / Sachets 400x10ml

Houdbaarheid:
24 maanden

Levertijd:
2 dagen / bulk in overleg.

Sojasaus 42% less sodium

Een natuurlijk gebrouwen sojasaus met een zoutreductie van maar liefst 42%!
 
 

Ingrediënten:
Water, soja, tarwe, zout, alcohol

Eigenschappen:
Heldere smaak, fruitig, karamel, lange nasmaak.

Verpakking:
IBC 1000L

Houdbaarheid:
24 maanden

Levertijd:
2 dagen / bulk in overleg.

Sojasaus glutenvrij

Lichte, heldere sojasaus voor glutenvrije toepassing in marinades, soepen, sauzen of snacks.
 

Ingrediënten:
Water, soja, zout

Eigenschappen:
Glutenvrij

Verpakking:
IBC 1000L

Houdbaarheid:
24 maanden

Levertijd:
2 dagen / bulk in overleg.

Sojasaus - sodium benzoate

Helder frisse sojasaus met fruitige tint met zachte umami smaak.
 

Ingrediënten:
Water, soja, tarwe, zout, conserveringsmiddel:E211.

Eigenschappen:
Met conserveringsmiddel.

Verpakking:
IBC 1000L

Houdbaarheid:
24 maanden

Levertijd:
2 dagen / bulk in overleg.

Chinese stijl sojasaus

Sojasaus met zoete karamel tonen en een lichter aroma.

Chinese Light sojasaus

Lichte sojasaus met een duidelijke sojasmaak en zachte toetsen van karamel.

Ingrediënten:
Water, soja, tarwemeel, zout, karamel.

Eigenschappen:
Clean label

Verpakking:
IBC 1000L

Houdbaarheid:
24 maanden

Levertijd:
2 dagen / bulk in overleg.

Chinese dark sojasaus

Donkere stroopachtige sojasaus met zoete tonen en meer umami.

Ingrediënten:
Water, soja, tarwemeel, zout, karamel.

Eigenschappen:
Clean label

Verpakking:
IBC 1000L

Houdbaarheid:
24 maanden

Levertijd:
2 dagen / bulk in overleg.

Biologische sojasaus

Een diep en rijk aroma door een langzame en koude fermentatie.

Biologische
sojasaus

Helder frisse sojasaus met fruitige tint met zachte umami smaak.
 
 

Ingrediënten:
Water, soja, tarwe, zout

Eigenschappen:
Clean label, SKAL bio gecertificeerd

Verpakking:
IBC 1000L

Houdbaarheid:
24 maanden

Levertijd:
2 dagen / bulk in overleg

Biologische sojasaus 42% less sodium

Een natuurlijk gebrouwen biologische sojasaus met een zoutreductie van maar liefst 42%!
 

Ingrediënten:
Water, soja, tarwe, zout

Eigenschappen:
Clean label, SKAL bio gecertificeerd

Verpakking:
IBC 1000L

Houdbaarheid:
24 maanden

Levertijd:
2 dagen / bulk in overleg

Biologische tamari (Kosher)

Een sojasaus die extra lang gefermenteerd is en alleen gemaakt is op basis van soja.
Extra krachtig van smaak met een diep aroma.

Ingrediënten:
Water, soja, zout

Eigenschappen:
Clean label, glutenvrij, SKAL bio gecertificeerd.

Verpakking:
IBC 1000L

Houdbaarheid:
24 maanden

Levertijd:
2 dagen / bulk in overleg.

Sojasaus trends

De culinaire wereld blijft evolueren en sojasaus speelt een prominente rol in de nieuwste trends.

Plant-based innovaties: Met de groeiende vraag naar plantaardige voedingsmiddelen, wordt sojasaus gebruikt om diepte en hartigheid toe te voegen aan veganistische en vegetarische producten en gerechten. Denk daarbij aan vleesvervangers, chips, snacks, soepen en sauzen.

Fusion cuisine: De integratie van verschillende culinaire tradities leidt tot spannende fusiongerechten, waarbij sojasaus een brug slaat tussen Oosterse en Westerse smaken van voorgerechten tot aan desserts.

Toepassing sojasaus teriyaki

CONTACT

Neem vandaag nog een stap richting meer duurzaamheid, vraag vandaag nog een sample aan van onze natuurlijk gebrouwen sojasauzen!

WAAROM ZESTY?

Zesty heeft jarenlange ervaring met het sourcen en importeren van natuurlijk gebrouwen sojasaus uit Azië. Authentieke smaakbeleving en kwaliteit staan daarbij voorop.

Ons inkoop- en kwaliteitsteam spreekt de taal van onze partners in Azië en kent als geen ander de lokale uitdagingen. Dit is uniek en levert een belangrijke bijdrage aan het succes van uw (eind)product.

UITGEBREIDE KENNIS VAN DE AZIATISCHE KEUKEN
DIEPGAANDE PROCESKENNIS
GEGARANDEERD BESTE PRIJS-KWALITEIT VERHOUDING.
FLEXIBEL, SNEL SCHAKELEND TEAM.
BEDREVEN IN DUURZAAMHEID (RTRS, BIO, GLOBALGAP).

Zesty is BRC gecertificeerd. Deze standaarden hanteren wij ook bij de selectie van onze partners.